Over Yoga

Yoga

In Amsterdam geven we ook yoga. Bij yoga wordt vaak gedacht dat het alleen maar ontspannend en rustgevend is. Op Nippon do is het ook een pittige work-out, voor zowel lichaam als geest. Door de oefeningen in de yogales word je bewuster van je houding; van hoe je zit, hoe je staat, hoe je ademt. Maar je wordt je ook bewust van de moeilijkheden die je tegenkomt en hoe jij daarop reageert.

Het woord yoga kun je vertalen als verenigen of verbinden. Denk aan het verbinden van lichaam en geest, hoofd en buik, binnen en buiten. Je gaat beter en dieper ademen en je leert je steeds makkelijker te ontspannen in de inspannende oefeningen. Op den duur kun je dit ook meenemen naar je dagelijks levenyoga marijke

De yogalessen op Nippon do zijn een combinatie van asanas (houdingen) en bewegingen uit de Hatha yoga en Vinyasa (flow)yoga. Hoewel de lessen pittig zijn, kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen.

Gratis proefles
Wil je kijken of yoga iets voor je is? Een eerste proefles is gratis. Klik op het rooster voor alle lessen. Wil je nog een proefles bij een ander onderdeel zoals pilates of de bokszaktraining, dan is een proefles € 8,00.

Je kunt altijd instromen, meld je wel even aan in verband met een maximaal aantal deelnemers per groep. Kom een kwartiertje van te voren, dan kunnen we even kennismaken en je de school laten zien. Als je mee komt doen, heb je makkelijk zittende kleding nodig (bijvoorbeeld een trainingsbroek en t-shirt), iets warms zoals een sweater of vest en een handdoek voor de grondoefeningen. De les duurt een uur en is op blote voeten (er liggen tatamimatten in de zaal).

Bel, mail of kom langs voor meer informatie!

Delen!