Over pilates

Pilates
pilates website 2Pilates bestaat uit oefeningen die samen met een  bewuste ademhaling en concentratie vloeiend worden uitgevoerd.

Tijdens pilates leer je je spieren heel precies en bewust aan te spannen, niet alleen de oppervlakkig gelegen spieren, maar juist ook de dieper gelegen spieren. Hierdoor wordt je houding beter, worden je bewegingen soepeler en ga je je geestelijk en lichamelijk meer ontspannen voelen. En pilates is ook nog heel leuk om te doen.

Mensen met rug-, schouder- en houdingsproblemen hebben baat bij pilates omdat de oefeningen je ‘core’ versterken en stabiliseren. De (onder)rugspieren, alle buikspieren, schouders, nek en heupstrekkers worden met verantwoorde oefeningen getraind, waardoor klachten sterk zullen verminderen en meestal zelfs verdwijnen. Pilates is een goed vervolg op bijvoorbeeld fysio- of manuele therapie.

Omdat de groepen niet groot zijn, kunnen we iedereen goed begeleiden. In de lessen wordt ook gebruik gemaakt van diverse attributen zoals de kleine en grote bal, de ring, airpads en de foamrollers. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

 

Pilates basic stretch en relax

In deze les wordt de basis van pilates heel goed uitgelegd en geoefend. Ook komen er stretch oefeningen in voor. De les eindigt met een lekkere ontspanning.

Pilates power

Bij pilates power gaan we er van uit dat je de basis echt beheerst. De oefeningen zijn zwaarder, worden op een hoger tempo uitgevoerd en langduriger herhaald. Een pittig vervolg op de pilates lessen.

pilates 4

Pilates intens
Bij pilates intens combineren we conditionele oefeningen met pilates oefeningen. Het is een prima les om lekker aan je houding en (spier)conditie te werken. Wanneer je lang niet aan sport hebt gedaan of herstellende bent van een blessure, raden we je aan om eerst een aantal lessen pilates basic te volgen.

Gratis proefles
Wil je kijken of pilates iets voor je is? Een eerste proefles is altijd gratis.  Klik op het rooster voor alle lessen. Als je ook een andere les,  zoals yoga of bokszaktraining, wilt proberen dan kost een tweede proefles € 8,00.

Je kunt altijd instromen, meld je wel even aan in verband met een maximaal aantal deelnemers per groep. Kom een kwartiertje van te voren, dan kunnen we even kennismaken en je de school laten zien. Als je mee komt doen heb je makkelijk zittende kleding nodig (bijvoorbeeld een trainingsbroek en t-shirt), iets warms zoals een sweater of vest en een handdoek voor de grondoefeningen. De les duurt een uur en is op blote voeten of op zachte yoga-schoentjes (er liggen tatamimatten in de zaal).

Bel, mail of kom langs voor meer informatie!

Delen!