Over ons

Budoschool Nippon do van Sensei John Koster bestaat al sinds 1982 en is sinds 1987 gevestigd in Amsterdam Zuid. Sensei John Koster richtte de school op in de gymzaal van het voormalige jeugdtehuis Karspel te Duivendrecht. Onze  eigen dojo vonden we  5 jaar later in de 3e Schinkelstraat nr. 18.

Naast een traditioneel ingerichte trainingsruimte hadden we in het begin ook een ruimte met fitnesstoestellen en breidden we het lesaanbod uit  met conditietraining en yoga onder leiding van Marijke Veenland. Al snel volgden lessen judo, jeugdjudo en niet veel later jeugdkarate. De fitnesstoestellen maakten in de loop van de tijd plaats voor groepslessen, die beter pasten bij het persoonlijke karakter en de gezellige sfeer van onze school.

Nu vormt onze dojo in Amsterdam nog altijd het hart van Nippon do. Het is een bijzondere plek, waar kunst, sport en filosofie samenkomen. Sinds 2003 geven we ook, met veel plezier, karatelessen in Haarlem. We hebben een leuk team van leraren voor karate, pilates, yoga en de bokszak trainingen. En we organiseren door het jaar heen allerlei activiteiten: o.a. strandtraining, meditatieweek en een Japans diner.

De afgelopen jaren hebben we flink verbouwd. Het pand van de ‘buren’ op nr. 20 is erbij getrokken. Zodoende hebben we nieuwe grote frisse dojo’s met daglicht. De kantine is vergroot en mooi ruim met aansluitend een nieuwe keuken. En we hebben ook een beautysalon.

 

 

 

 

 

 

Delen!