Nippon do


Welkom op onze site! Je kunt er alles vinden over onze lessen karate, jeugd-karate, yoga, pilates, workout en de combinatielessen workout-pilates en yoga-pilates en natuurlijk over de locaties, lestijden en de kosten. Voor wie ons nog niet kent, is er informatie over onze school en onze filosofie. Daarnaast vind je er voortaan het laatste nieuws, alle activiteiten en natuurlijk mooie foto’s, dus kom regelmatig een kijkje nemen.

Budoschool Nippon do van Sensei John Koster bestaat ruim 30 jaar en 27 jaar in Amsterdam Oud-Zuid. Sensei John Koster begon zijn school op in de gymzaal van het voormalige jeugdtehuis Karspel te Duivendrecht. Daarna heeft hij zijn eigen dojo opgericht in de 3e Schinkelstraat 18.

Naast een traditioneel ingerichte trainingsruimte hadden we in het begin ook een ruimte met fitnesstoestellen en breidden we het lesaanbod uit  met conditietraining en yoga onder leiding van Marijke Veenland. Al snel volgden lessen judo, jeugdjudo en niet veel later jeugdkarate. De fitnesstoestellen maakten in de loop van de tijd plaats voor groepslessen, die beter pasten bij het persoonlijke karakter en de gezellige sfeer van onze school. Doordat we nu meer en grotere trainingsruimtes hebben, kan het lesaanbod verder worden uitgebreid.

Nu vormt onze dojo in Amsterdam nog altijd het hart van Nippon do. Het is een bijzondere plek, waar kunst, sport en filosofie samenkomen. Sinds 10 jaar geven we ook, met veel plezier, karatelessen in Haarlem en  Krommenie. We hebben een leuk team van leraren voor karate, pilates, yoga en de work-out en we organiseren door het jaar heen allerlei activiteiten: strandtraining, trainingsweekend, meditatieweek en een Japans diner.

Inmiddels zijn we in de 3e Schinkelstraat begonnen met een grootse de verbouwing en is het ‘pand van de buren’  er bij getrokken. Het is nog niet af, maar het vordert gestaag. De oude dojo op nummer 18 is volledig gerenoveerd; nieuw dak, nieuwe betonnen ondervloer en heel wat vierkante meters er bij. Het leukste is dat tussen nummer 18 en 20 een schuifwand is die straks open kan waardoor deze ruimtes ook samen getrokken kunnen worden. Ook is er een kleinere speciale ruimte voor kleinere groepen yoga- pilates en leuke workshops.

Nieuwsgierig, kom gewoon eens langs! koffie, thee, gezellig en een goed gesprek…. wees welkom.

 

Delen!