Karate op Nippon do

Bij karate denk je misschien aan agressie, competitie of alleen maar planken doorslaan. Karate op Nippon do is anders. Er wordt lekker, intensief en technisch getraind.  Wij kiezen er bewust voor om geen wedstrijden te doen; karate op Nippon do gaat namelijk niet om winnen of verliezen. Er zijn verschillende redenen om karate te beoefenen: als sport, zelfverdediging, ’Way of life’ of als support in je werk.

Beeld zegt vaak meer dan woorden, bekijk de videolink voor een impressie van de geest, sfeer en trainingen van onze school. https://vimeo.com/105418143

Karate als sport
Karate kent een pittige fysieke training. Je traint snelheid, kracht, lenigheid en scherpte. Maar ook doorzettingsvermogen, concentratie, beheersing en intuitie. Talent, conditie of lenigheid zijn niet nodig om met de lessen te beginnen. Ook het sparren wordt rustig opgebouwd. Je kunt op Nippon do op een leuke en veilige manier kennismaken met karate.

Karate als zelfverdediging
Budo is een verzamelnaam voor alle Japanse krijgskunsten en betekent ‘de weg van de oorlog’. Ook karate is een onderdeel van Budo, een vechtkunst waarin je leert je ‘zelf’ te verdedigen. Met technieken als stoten, trappen, maar ook klemmen, vastpakkingen/loskomingen en op hoger niveau worpen en kobudo (wapentraining). Daarnaast trainen we bewustwording van houding, uitstraling en alertheid. Het leren herkennen en omgaan met conflictsituaties is immers minstens zo belangrijk.

Karate als ‘Way of life’
Het trainen en het ‘ont’wikkelen van de geest, dat is waar het in Budo uiteindelijk om gaat. Het karakter (de kalligrafie) ‘Budo’ kan ook gelezen worden als ‘Kanji Bu’: de innerlijke strijd staken. Dit betekent dat zelfverdediging niet alleen is gericht op tegenstanders buiten je, maar ook op het ‘gevecht’ in jezelf. Zo kun je karate als ‘Way of life’ integreren in je dagelijks leven.

Karate als aanvulling op je cv
Zowel in de dienst- en hulpverlening als in het bedrijfsleven, kan karate een waardevolle ondersteuning zijn. Je verbetert je vaardigheden op het gebied van communicatie en leidinggeven. In sommige beroepen heb je te maken met agressie. Karate op Nippon do leert je dat je agressie niet moet proberen te beheersen; je moet destructieve daden, gevoelens of gedachten niet laten ontstaan. Dat geldt ook voor jezelf. Op Nippon do leer je een stap terug te nemen en anders om te gaan met stress(situaties) en energie. Zo kun je bijvoorbeeld een burn-out voorkomen.

Nieuwsgierig?                                                                                                                                                                                                                   Bel, mail of kom gerust een keertje langs voor meer informatie of een proefles.

 

Delen!