Nieuwsbrief december 2012

Examens, misogi met Japans diner, verbouwing, kerstvakantie, nieuwe acties en kobudo….. Kortom er is weer genoeg nieuws.

Examens

De volgende karate examens zijn gepland:

• 3e kyu (1e bruine band) woensdag 19 december 20.00 uur

• 7e kyu (geel) woensdag 30 januari 18.45 uur

• 6e en 5e kyu (oranje en groen) vrijdag 1 februari 18.45 uur

Verbouwing

Het gaat lekker met de verbouwing. Veel van het gedane werk (cv en elektra) zit nu in en achter de muren, plafonds en de vloer. John en Wil hebben flink getimmerd en allerlei wanden geplaatst. Ook is de loodgieter al ver gevorderd met de leidingen en afvoer voor douches en de wc’s. Op dit moment wordt er gewerkt aan de afzuiging en plaatsing van de cv. Met het elektrateam zijn we ongelooflijk goed opgeschoten; buizen geplaatst en de contactdozen gezet. Zondag 2 december gaan we verder met de elektra. We kunnen alle hulp gebruiken, dus als je een beetje handig bent en zin hebt om te helpen, graag! Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie, thee, broodjes en zelfgemaakte (pinda) soep. Mocht je op zondag niet kunnen maar wil je wel helpen? Er wordt vaak over dag door de week gewerkt en ook dan kunnen we hulp gebruiken. Stuur ons een mailtje als je mee wilt helpen.

Kerstvakantie

Maandag 24 december begint de kerstvakantie. Voor karateka’s uit Haarlem en Krommenie en voor alle jeugdkarateka’s zijn er tot en met zondag 6 januari geen lessen. In Amsterdam zijn er van af woensdag 2 januari weer lessen voor volwassenen volgens het normale rooster (zie website). De karateles op donderdag 3 januari 19.30 uur is toegankelijk voor alle niveaus vanaf 5e kyu (groen). Karateka’s uit Haarlem en Krommenie die willen trainen, zijn ook welkom, maar graag even aanmelden via de mail i.v.m. maximale bezetting van de groepen.

Kobudo

Een aantal oudgedienden maar ook nieuwe kobudoka’s zijn lekker bezig met de bo (de lange stok). Al drie lessen zijn er voorbij, en er resten nog twee. Onder leiding van Sensei John Koster wordt er in hoog tempo door de stof heen geslagen; 10 basis kumites, shuji no kon sho shuji no kon dai maar ook sagu gawa (3 kata’s!) de 15 doorlopende kumites en de never ending story. Het niveau is goed waardoor het hoge tempo behaald en behouden blijft. Kobudo is onderdeel geworden van het curriculum en tussen bruin en zwart is tenminste 1 cursus Kobudo verplicht. Na afloop is het altijd weer gezellig en wordt er, onder het genot van een lekkere kom soep, nog nagepraat.

Pilates

De perfect pilates op dinsdag begint voortaan om 19.00 uur i.p.v. 18.30 uur. De cardio pilates heet voortaan workout & pilates. Dit omdat er misverstanden waren over wat cardio inhield.

 

Misogi en Japans diner

Zet 19 januari maar in je agenda. Het is weer tijd om de oude traditie tot leven te brengen; 1000 traptechnieken of meer om zo telkens de techniek en het moment te ervaren en niet op de automatische piloot te bewegen. Voor sommige een intens spirituele ervaring, voor andere een ogenschijnlijke onmogelijke opgave. Sommige dingen zijn alleen te ervaren en niet te beschrijven…. Na afloop van de trainen is er het Japans diner, onze eigen traditie. Een heerlijk veel gangen menu vol Japanse lekkernijen.

 

Delen!